Avondfeest door Hans Stefan Steinheuer (**)

De chef: Hans Stefan Steinheuer

Hans Stefan Steinheuer (l) en Thomas Nelles (r)

Hans Stefan Steinheuer uit Heppingen is niet zomaar een chef. Zijn restaurant “Alte Post” heeft sinds 1999 twee Michelinsterren en een topscore van 19/20 bij Gault Millau. Hij wordt vooral gezien als specialist in het combineren van gerechten met pinot noir (spätburgunder). Tevens schreef hij drie culinaire boeken: Tischdeko, Blumen, Mosaik; Das Kochbuch en Harmonie der Aromen.

Speciaal voor de Vlaamse Wijngilde componeerde hij onderstaand menu.

Formule

  • De receptie start om 19u met een glas Sekt van de bezochte wijnbouwers (inbegrepen in de prijs). Bij de receptie is er de uitroeping van de winnaars van de fotozoektocht.
  • Bij het avondfeest kan men aan uiterst schappelijke prijzen speciale cuvées en oudere jaargangen van de bezochte domeinen per fles kopen.
  • De zitplaatsen zijn vrij, de tafels kunnen een tiental personen plaatsen. De wijnbouwers nemen graag plaats aan uw tafel!

Het menu

  • Variaties van eend met rieslinggelei en een slaatje van appel
  • Kabeljauw met risotto van lenteuitjes en rodewijnboter
  • Hert uit de Eifel met walnootkorst, meikool, gegarneerde quarknoedels en veenbessen
  • Gevulde chocoladebol met gemacereerd fruit en porto-ijs

Locatie: Dorint Parkhotel, Bad Neuenahr (tip: reserveer een kamer voor zaterdagnacht)

Tickets bestellen

Opgelet: er zijn slechts 225 plaatsen beschikbaar. Tijdig reserveren is de boodschap!

Tickets bestellenOp de hoogte blijven van de Wijnronde

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter