Terug


Bron: Belgian Wines

‘Van goed naar geweldig’

Wijndomein Château Bon Baron is het paradepaardje van Jeannette van der Steen en haar man Piotr. In 2001 kocht het koppel een landhuis in het rustieke Profondeville. Hun plan om er een B&B te openen moest al snel wijken voor hun passie voor wijn en Château Bon Baron was geboren. Dit ambitieuze duo legt de lat graag lekker hoog. ‘Van goed willen we naar geweldig, van smakelijk naar culinair en van aanvaardbaar naar temperamentvol en karakteristiek’, aldus Jeannette. Met zijn 17 ha en drie verschillende wijngaarden kan het domein zich vandaag vol trots een van de grootste van heel België noemen.

Let’s talk about the wine                                                                                                                                               De aanpak in Château Bon Baron is tot in de puntjes uitgedacht. Jeannette wil op een zo ecologisch en natuurlijk mogelijke manier wijn maken. Ze gelooft in de kracht en de zelfvoorzienigheid van de natuur en blijft daarom ver weg van synthetische meststoffen, herbiciden en insecticiden. Hoe minder toevoegingen, hoe puurder de smaak van de wijn! Door de nauwe band met de natuur en strenge selectie van de druiven zijn de wijnen van Château Bon Baron een unieke smaaksensatie. Ze zijn stuk voor stuk droog, karaktervol en volfruitig. In 2009 kreeg het domein op het internationaal Concours Mondial de erkenning die het verdient. De Pinot Gris kreeg tweemaal de gouden medaille. Een heerlijk wijntje dat uw kaas- en wijnavonden tot ongekende hoogten weet te tillen en dat allemaal volledig eco!