Collet

De familie Collet kan hun wijnbouwgeschiedenis terugvoeren tot 1792.

Het was echter pas in 1954 dat Domaine Collet haar eerste wijn bottelde.

Gilles Collet begon met zijn vader Jean te werken in 1979, na zijn studie oenologie in Beaune. Onder leiding van Gilles is de oppervlakte van het landgoed meer dan verdubbeld tot 37 hectare. In 2009 kwam zijn zoon Romain bij hem werken, nadat hij in Frankrijk en Nieuw-Zeeland had gewerkt.

Op hun percelen in Valmur en Clos heeft de familie Collet, net als veel van hun buren, enkele jaren lang geïntegreerde wijnbouw beoefend, voordat ze in 2011 begonnen met de omschakeling naar biologische wijnbouw.

De druiven worden bij aankomst in de wijnmakerij gesorteerd voordat ze in een pneumatische pers worden geperst. Na koude bezinking (16°C) wordt het sap overgebracht naar Franse eikenhouten vaten (228L) voor gisting en rijping.

Domaine Collet is een van de weinige producenten die hun Grand Cru volledig in eikenhouten vaten fermenteren en laten rijpen. Door hun zorgvuldigheid en deskundigheid gedurende het hele proces zorgen zij er echter voor dat de wijn in evenwicht is en zijn Chablisiaanse mineraliteit behoudt.

DOMAINE COLLET

  • Valmur 0,51 ha
  • Les Clos 0,16 ha

15 avenue de la Liberté

89800 Chablis, Frankrijk

Tel: +33 3 86 42 11 93

E-mail: collet.chablis@orange.fr

www.domaine-collet.fr

Directeur & oenoloog Romain Collet

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter