Dampt

De familie Dampt is diep geworteld in de geschiedenis van de Chablis.

Bernard Dampt, afkomstig uit een boerenfamilie van 5 generaties, besloot in 1980 de wijnbouw op te starten om zijn drie zonen een toekomst te garanderen. Zo maakte hij in 1981 zijn eerste oogst, als lid van de coöperatieve kelder La Chablisienne. In de loop van de volgende drie decennia ontwikkelde het familiebedrijf zich met de opeenvolgende komst van de drie zonen van Bernard: Eric in 1985, Emmanuel in 1990 en Hervé in 1998. In 2005 verwierf de familie haar eerste perceel Grand Cru Les Preuses.

De gebroeders Dampt, die nu 90 hectare in de wijngaarden van Chablis en Tonnerre bewerken, zijn gevestigd in Collan, in het oosten van de appellatie, halverwege tussen Chablis en Tonnerre.

Hun benadering van de wijnbouw en wijnbereiding is gebaseerd op het gezond verstand dat zij van hun landbouwvoorouders hebben geërfd. De wijnstokken worden na elke oogst geploegd en er worden dekkende gewassen (zoals tarwe) geplant om erosie te voorkomen.

DOMAINE DAMPT

  • Les Preuses 1,54ha

Rue de Fleys

89700 Collan, Frankrijk

Tel : +33 3 86 55 29 55

E-mail: vignoble@dampt.com

www.dampt.com

Directeuren & Oenologen Eric & Emmanuel DAMPT

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter