Domaine des Malandes

Het Domaine des Malandes werd in 1972 opgericht door Lyne Marchive, wiens vader een visionair was die het potentieel van de Chablis Grands Cruwijngaard had begrepen in een tijd waarin de meeste producenten hun meest vorstgevoelige percelen verkochten.

De naam “Malandes” betekent letterlijk “slechte grond”, en verwijst naar een steenachtig stuk land dat ongeschikt was voor de landbouw, maar natuurlijk bij uitstek geschikt was voor de wijnbouw.

De vinificatie is sinds 2006 toevertrouwd aan Guénolé Bretaudeau. Zijn delicaat en afgemeten gebruik van vatwijn komt overeen met de visie van de familie Marchive, die streeft naar pure, precieze en elegante Chablis, die bovenal de ware weerspiegeling zijn van hun terroirs.

In 2018 heeft Lyne de fakkel doorgegeven aan de nieuwe generatie. Haar zoon, Richard Rottiers, beheert het landgoed (naast zijn wijngoed in Moulin-à-Vent) en haar dochter, Amandine Marchive, het commerciële gedeelte.

Het landgoed gelooft sterk in duurzame wijnbouw om de wijngaarden, de medewerkers en het milieu te beschermen.

Er worden alleen organische meststoffen gebruikt en de grond wordt geploegd om het gebruik van chemische onkruidverdelgers zoveel mogelijk te beperken. In de percelen van Vaudésir wordt de grond geploegd door een trekpaard.

DOMAINE DES MALANDES

  • Vaudésir 0,76 ha
  • Les Clos 0,53 ha

11 route d’Auxerre

89800 Chablis, Frankrijk

Tel : +33 3 86 42 41 37

E-mail: contact@domainedesmalandes.com

www.domainedesmalandes.com

Eigenaren Richard Rottiers en Amandine Marchive

Oenoloog Guénolé Breteaudeau

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter