Jean-Marc Brocard

Jean-Marc Brocard, een veelbelovend landbouwkundig ingenieur, geboren in Bourgondië, Côte d’ Or, bezweek al snel aan de charme van Chablis toen hij begin jaren zeventig zijn vrouw Claudine en zijn familie ontmoette.

Jean-Marc Brocard’s schoonvader, Emile Petit, en “P’tit” Louis leerden hem veel en inspireerden de jonge Jean-Marc. Hierdoor werden hun generaties kennis gecombineerd met de nieuwsgierige en dynamische visie van Jean-Marc.

In 1973 richtte Jean-Marc zijn landgoed op in Préhy, vlakbij Chablis, verbouwde zijn eerste 1,5 ha en bouwde zijn wijnmakerij in het midden van de Chablis-wijngaard. De zoon van Jean-Marc, Julien, kwam in 1997 bij het bedrijf en hielp het landgoed om te vormen tot een biologisch-dynamisch bedrijf.

Vandaag de dag, met een wijngaard van 200 hectare in Chablis en de aangrenzende appellations, is hun landgoed een van de grootste in de biologische landbouw in Bourgondië.

In 2006 konden Jean-Marc en Julien hun eerste Grand Crupakket kopen. Deze 30-jarige wijnstokken in Les Preuses hebben een biodynamische certificering gekregen voor de jaargang 2013.

De percelen worden apart gevinifieerd en het wijnbouwteam grijpt zo min mogelijk in, vertrouwend op intuïtie, ervaring, proeverij en de maankalender om de individuele persoonlijkheid van elke wijn te onthullen. De opbrengsten zijn van nature laag, temperatuurgecontroleerde gisting met inheemse gisten, rijping sur lie in eivormige betonnen vaten (75%) en twee jaar oude eikenhouten vaten (25%) gedurende 18 maanden voor de malolactische omzetting.

Julien en Jean-Marc geloven in een holistische en duurzame benadering van de wijnbouw en wijnbereiding. Er wordt veel zorg besteed aan het respect voor en de bescherming van het milieu in elke fase, om zo wijnen te produceren die een perfecte afspiegeling zijn van het terroir van de Chablis.

JEAN-MARC BROCARD

  • Les Preuses 0,30 Ha

3 Route de Chablis

89800 Préhy, Frankrijk

Tel : +33 3 86 41 49 00

E-mail: info@brocard.fr

www.brocard.fr

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter