La Chablisienne

Gelegen in het hart van de Grands Crus, is het Château Grenouilles de enige eigenaar die zijn wijnen vinifieert en rijpt binnen de muren van de Chablis Grands Crus.

Het Domaine de Château Grenouilles, eigendom van La Chablisienne, is een van de oprichters van L’union des Grands Crus de Chablis, opgericht in 2000.

Met 12 percelen is het 7, 20 hectare grote landgoed aanwezig op het hele climat. Het oudste perceel is in 1945 aangeplant en de gewogen gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 45 jaar. De wijnbouw is beredeneerd en volgt het gezond verstand. Bodemonderhoud, afwezigheid van herbiciden en insecticiden, groenwerk, extensief gebruik van organische middelen, profylaxe, beheersing van de opbrengsten in de buurt van 40 hl/ha behalve in het geval van klimatologische incidenten en respect voor de hele oogst zijn de sterke keuzes van het landgoed.

Het landgoed is voor 80% eigenaar van de appelatie Grenouilles.

Een klassieke aanpak ligt ten grondslag aan de wijnen. Het persen van de hele tros wordt gefractioneerd, de alcoholische en malolactische fermentaties worden uitgevoerd in eiken vaten, er is rijping sur lie en het bottelen, dat vrij laat plaatsvindt, gebeurt in het tweede voorjaar na de oogst.

LA CHABLISIENNE

  • Grenouilles 7,20 ha

8 Bd Pasteur

89800 Chablis, Frankrijk

Tel: +33 3 86 42 89 89

E-mail: chab@chablisienne.fr

www.chablisienne.com

Directeur Damien Leclerc

Oenoloog Vincent Bartement

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter