Laroche

De aanpak van Domaine Laroche is gebaseerd op de overtuiging dat er geen grote wijn is zonder grote druiven. Daartoe streeft zij ernaar haar uitzonderlijke wijnbouwerfgoed in de schijnwerpers te zetten.

In tegenstelling tot hun moderne wijnmakerij zijn de kantoren van Laroche gevestigd in een van de oudste gebouwen van Chablis, L’Obédiencerie, met zijn kelders en 9e eeuwse crypte, die zijn naam geeft aan hun vlaggenschip cuvée: La Réserve de l’Obédience, een selectie van hun beste vaten Blanchots.

De wijngaard van Domaine Laroche wordt beheerd volgens de principes van de agrobiologie.

Ploegen en grassen worden gebruikt voor het behoud van een gezonde, beluchte bodem, en een verstandige aanpak van de wijnbouw zorgt ervoor dat de druiven op een optimale rijpheid worden geoogst.

De druiven worden fijn geperst, omdat het team van mening is dat de precisie in dit stadium de kwaliteit van elk perceel bepaalt tijdens de fermentatie en rijping. De vergisting gebeurt in roestvrijstalen vaten en eikenhouten vaten (30%), waarvan een kwart nieuw is. De wijnen worden gedurende 10-15 maanden sur lie gerijpt.

DOMAINE LAROCHE

  • Les Blanchots 4,56 ha
  • Les Clos 1,12 ha
  • Les Bouguerots 0,31 ha

89800 Chablis, Frankrijk

22 rue Louis Bro

Tel: +33 3 86 42 89 00

E-mail: info@larochewines.com

www.larochewines.com

Directeur Thierry Bellicaud

Oenoloog Grégory Viennois

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter