Long-Depaquit

In 1791 kochten de gebroeders Depaquit op een veiling de oude wijngaarden van de abdij van Pontigny.

Jaren later verhuisde de familie Long-Depaquit naar het elegante 18e eeuwse kasteel in het hart van Chablis. Sinds 1970 behoort het landgoed toe aan de familie Albert Bichot de Beaune en wordt het nu beheerd door de oenoloog Cécilia Trimaille.

Long-Depaquit bezit 10 hectare in vijf van de zeven Grand Cruclimats, evenals de Monopole de La Moutonne – een uitzondering genesteld in het Grand Cru-amfitheater – erkend sinds de Middeleeuwen, maar nooit opgenomen in het officiële appellatiedecreet.

De wijnstokken van Domaine Long-Depaquit worden op duurzame wijze geteeld met respect voor de bodem, het milieu en de mensen die er werken. De grond wordt geploegd en sommige percelen, zoals Vaudésir of la Moutonne, zijn zo steil dat de lier wordt gebruikt om de ploeg de helling op te trekken. Natuurlijke oplossingen hebben de voorkeur om rijpe en gezonde druiven te verkrijgen die het beste van hun terroir weerspiegelen. Domaine Long Depaquit heeft zijn vorstbeschermingssystemen aanzienlijk verminderd en geeft de voorkeur aan verwarmingskabels die het milieu minder belasten.

Cécilia Trimaille is een groot voorstander van een ‘non-interventionistische’ benadering met als doel het creëren van authentieke, minerale en elegante wijnen.

Het hout wordt zorgvuldig gedoseerd en een delicate batonnage kan worden uitgevoerd naargelang van de kenmerken van de jaargang. De wijnen worden gedurende 10 maanden sur lie gerijpt voordat ze worden gemengd, en vervolgens nog eens zes maanden in vaten gerijpt totdat ze worden gebotteld.

CHATEAU LONG-DEPAQUIT

  • Moutonne 2,35 ha
  • Vaudésir 2,60 ha
  • Blanchots 1,70 ha         
  • Les Clos 1,55 ha
  • Bougros 0,55 ha
  • Preuses 0,25 ha

45 rue Auxerroise

Tel: +33 3 86 42 11 13

89800 Chablis, Frankrijk

Email: chateau-long-depaquit@albert-bichot.com

www.albert-bichot.com

Directeur & oenoloog Cécilia Trimaille

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter