Ludes: Forget-Chemin

Weinig Champenois gaan zo doordacht te werk als Thierry Forget, de man die dit relatief onbekende domein in Ludes beheert. Van de wijngaard tot in de wijnkelder, elk detail wordt scrupuleus onderzocht en waar nodig bijgestuurd.

Forget-Chemin “Héritage”

Een permanente zorg van Thierry is om de ecologische voetafdruk van het domein te verkleinen. Het lijkt daarbij soms om kleinigheden te gaan. Bijvoorbeeld: de vloeistof die gebruikt wordt voor de dégorgement wordt niet de halve wereld rondgevlogen, maar is afkomstig uit Frankrijk. Nog een voorbeeld: alle gebruikte flessen worden lokaal geproduceerd. Pietluttigheden? Niet als je het Thierry vraagt.

Wat betreft de champagnes streeft hij naar maximale kwaliteit én diversiteit. Er is een champagne in elk van de vier grote smaakstijlen, zodat er voor elk wat wils op de proeftafel komt. Een buitenbeentje is de héritage: in plaats van een vastgeroest recept, wordt deze namelijk elk jaar volgens een ander principe gemaakt. Of hoe traditie en vernieuwing elkaar een onverwachte hand geven.

Tickets bestellenOp de hoogte blijven van de Wijnronde

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter