Mareuil-sur-Aÿ: Marc Hébrart

De kwieke Jean-Paul, zoon van oprichter Marc, staat al twintig jaar aan het roer van dit domein in Mareuil-sur-Aÿ, het premier cru-dorp dat al lang grand cru had moeten zijn. Hij investeert onvermoeibaar in topterroirs en reservewijnen, die hij beide als de “schatten” van champagne beschouwt.

Marc Hébrart

De reeks champagnes die Jean-Paul uitbouwde, gaat van smakelijk en uiterst betaalbaar tot geraffineerd en wereldwijd gezocht. Ik ken geen enkele wijnbouwer in Champagne die er in slaagt, zowel te voldoen aan de smaak van de gewone liefhebber als aan die van de expert. En dat vaak met dezelfde wijn.

Masterclass: de rol van de dosage. De Champenois beschouwen de dosage als de finishing touch van de wijn: vanaf dat punt wordt hij aan zijn lot over gelaten tot op het moment van consumptie. Het is verrassend hoe een miniem verschil in suikertoevoeging een enorm verschil in smaak en mondgevoel kan betekenen. Onder de kundige leiding van Jean-Paul ervaren we dat ter plekke.

Delen is leuk...
Share on FacebookTweet about this on Twitter