Nathalie & Gilles Fèvre

De familie Fèvre kan haar wortels als Chablis-wijnboeren terugvoeren tot 1745.

In 1923 wordt de grootvader van Gilles Fèvre een van de oprichters van de coöperatie La Chablisienne. De familie verbindt zich volledig aan de coöperatie en levert al haar oogsten voor de wijnbereiding van 1923 tot 2003. Gilles’ grootvader en vader bekleedden beiden de functie van president, terwijl zijn vrouw, Nathalie, twaalf jaar lang hoofdoenoloog was.

In 2003 greep dit dynamische echtpaar echter de kans om een deel van hun wijngaarden over te nemen voor de productie van wijnen onder hun eigen merk – voor het eerst in de geschiedenis van vijf generaties wijnmakers! Hun wijnen hebben sindsdien lovende kritieken gekregen. In 2016 zijn Nathalie en Gilles’ dochter Julie toegetreden tot het familiebedrijf.

De Fèvres beperken hun interventie in de wijngaarden tot het strikte minimum, om de authenticiteit van het terroir te laten zien.

De percelen worden individueel behandeld en de behandelingen worden spaarzaam en intelligent gebruikt. Chemische insecticiden zijn vervangen door biologische bestrijdingsmethoden.  In 2015 heeft men het HVE-certificaat behaald.

Hun moderne wijnmakerij stelt hen in staat om elk perceel afzonderlijk te vinifiëren. De wijnen worden gefermenteerd met geselecteerde gisten in kleine thermisch geregelde roestvrijstalen vaten (20 tot 50 hl), alvorens te rijpen sur lie in Franse eikenhouten vaten en vaten.

DOMAINE NATHALIE & GILLES FEVRE

  • Les Preuses 2,30 ha

Route de Chablis

89800 Fontenay bij Chablis, Frankrijk

Tel : +33 3 86 18 94 47

E-mail: domaine@nathalieetgillesfevre.com

www.nathalieetgillesfevre.com

Directeuren & Oenologen Nathalie & Gilles Fèvre

Oenoloog Julie Fèvre

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter