Simonnet-Febvre

In 1840 creëerde Jean Febvre, een kuiper uit Montbard, het wijngoed dat nu bekend staat als Simonnet-Febvre.

In die tijd gespecialiseerd in de productie van mousserende wijnen, is het nu het enige huis in Chablis dat Crémants de Bourgogne produceert.

In 2003 werd Simonnet-Febvre gekocht door de Beaunoise wijnhandelaar Louis Latour. Dit historische huis wordt nu gerund door Paul Espitalié.

De vinificatie van Simonnet-Febvrewijnen gebeurt in een moderne wijnmakerij aan de rand van Chablis. Na verduidelijking door de zwaartekracht gisten het druivensap in roestvrijstalen vaten om de aroma’s te behouden en om fijne en elegante wijnen te verkrijgen. De wijnen rijpen op fijne wijnmoer en worden 18 maanden na de oogst gebotteld. De wijnen worden gekenmerkt door hun zuiverheid en precisie.

SIMONNET-FEBVRE

  • Les Preuses 0,27 ha

30 Route de Saint Bris  

89530 Chitry Le Fort, Frankrijk

Tel : +33 3 86 98 99 00

E-mail: contact@simonnet-febvre.com

www.simonnet-febvre.com

Bezoek- en degustatiekelder 9, Av. d’Oberwesel, 89800 Chablis

Directeur Paul Espitalié

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter