William Fèvre

De leden van de familie Fèvre zijn sinds de regering van Lodewijk XV wijnbouwers en vertegenwoordigden aan het begin van de 19e eeuw de helft van de bevolking van Fontenay-près-Chablis.

Sinds zijn eerste oogst in 1959 is William Fèvre een fervent verdediger van de Chablis-appelatie. Hij heeft er zorg voor gedragen dat het subtiele terroir van elk perceel, een zeldzame verzameling van 5 van de 7 Grands Crus, behouden blijft. Het landgoed, dat nu eigendom is van het Champagnehuis Henriot, wordt beheerd door Didier Séguier, die met zijn komst in 1998 de wijnbouw naar een ander niveau heeft getild.

100% van de wijngaarden worden in de biologische wijnbouw beheerd.

Didier Séguier geeft de voorkeur aan een vroege oogst en gebruikt kleine kratten (maximaal 13 kg) om de druiven te beschermen tegen kneuzing.

De moderne wijnmakerij, die gebruik maakt van de zwaartekracht, werkt snel en de lie die tijdens de koude bezinking wordt verkregen, wordt gebruikt om de natuurlijke gisting uit te lokken. 50-70% van de Grands Crus brengt 4-6 maanden door in eikenhouten vaten (gemiddelde leeftijd 6 jaar) voordat ze hun rijping op de droesem in roestvrijstalen tanks afronden. Didier Séguier streeft naar een zachte uitwisseling van zuurstof door het hout, om zo wijnen met een grote aromatische zuiverheid te verkrijgen.

DOMAINE WILLIAM FEVRE

  • Les Clos 4,11 ha
  • Les Preuses 2,55 ha
  • Valmur 1,15 ha
  • Vaudésir 1,20 ha
  • Bougros 4,12 ha
  • Côte Bouguerots 2,11 ha

21 av d’Oberwesel

89800 Chablis, Frankrijk

Tel: +33 3 86 98 98 98 98 98

Email: contact@williamfevre.com

www.williamfevre.com                      

Directeur & Oenoloog Didier Séguier

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter