Het programma

De Wijnronde vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023.

Tip: als je vrijdag al afreist, kun je overwegen om te overnachten in Troyes. Daar vind je veel hotels en eetgelegenheden. Bovendien is het een erg bezienswaardige stad. Wil je Troyes niet bezoeken, bijvoorbeeld omdat je later komt, boek dan rechtstreeks bij Maisons in Chaource.

Het programma omvat drie luiken

Er is een noordelijke toer, die je zaterdag of zondag aflegt. Op deze route bezoek je een viertal domeinen en is er ook gelegenheid om de benen te strekken en de streek toeristisch te ontdekken.

Dan is er de zuidelijke toer, die je de andere dag aflegt. Ook hier zijn een viertal bezoekjes gepland en kun je de bezienswaardigheden van de streek aandoen.

Er is ook een avondfeest op zaterdagavond, in het gezellige stadje Chaource (bekend om zijn kaas). Hier beleven we in de aanwezigheid van de deelnemende wijnbouwers een culinair hoogtepunt in samenwerking met het befaamde Maisons.

Uurschema zaterdag

9u30 – 10u30: vertrek vanaf de startplaats (eerste domein). Hier ontvangen de deelnemers een kenteken en het roadbook.

18u: laatste bezoek wordt afgesloten

19u30: aperitief en avondmaal in Chaource

Uurschema zondag

9u30 – 10u30: start bezoeken. U hoeft zich niet meer naar één centrale startplaats te begeven, rij gewoon naar het domein waar u die dag dient te starten.

17u: laatste bezoek. Nadien keert u huiswaarts op eigen tempo. Er is omwille van tijdsredenen geen extra bijeenkomst meer voorzien, zodat u nog tijdig in eigen land geraakt.

Tickets

Bestel hier je tickets.