De Wijnronde

21 mei 2016 is het zover: we vieren de vierde editie van de Wijnronde. Na het succes van drie voorgaande edities trekken we dit jaar naar de Côtes de Sambre et Meuse. Sinds 2004 werden de wijnen uit deze prachtige streek rond Dinant erkend als appellatie en dat is meer dan terecht. Dankzij de zuidelijk gelegen oeverhellingen en de natuurlijke warmte van de Maas staat deze regio garant voor echte Belgische pareltjes. Een rally langs vier boeiende wijndomeinen, een street and wine festival in hartje Dinant en een terroirgebonden diner vormen de ingrediënten voor deze heerlijke dag. Schrijf u snel in, de tickets zijn beperkt!

Rally

Van Domaine du Chenoy naar Château de Bioul

De dag begint met een unieke fotorally langs vier toonaangevende Belgische wijndomeinen: Domaine du Chenoy, Château Bon baron, Domaine du Ry d’Argent en Château de Bioul. Bij aankomst krijgt u een proefglas dat u de hele rally met u meedraagt. In elk domein is de mogelijkheid voorzien om een glaasje lokale trots te proeven. Wie graag geniet van een lekkere lunch tussen de wijngaarden kan terecht bij Chateau Bon Baron. Let op: de lunch dient op voorhand gereserveerd te worden.

Benieuwd naar de domeinen die speciaal voor deze gelegenheid de deuren openzetten?

Street and winefestival

Ontdek de beste Belgische wijnbouwers tijdens de zesde editie van Belgovino. Dit jaar gaan we voor een street and winefestival in het hartje van Dinant. In tegenstelling tot de voorbije edities zijn er wijnbouwers uit zowel binnen- als buitenland aanwezig. Tijdens deze beurs krijgt u de kans een praatje te slaan met de verschillende wijnmakers en - belangrijker nog - hun overheerlijke wijnen te proeven. Voor culinaire lekkerbekken staan er enkele foodtrucks paraat. Wat denkt u van oesters, Belgische kazen of een stukje Waalse charcuterie? Simpelweg genieten.

Benieuwd welke wijnbouwers deelnemen? Ontdek het hier.
Let op: de lijst wordt voortdurend geüpdatet, er komen dus nog meer wijnbouwers bij.

Diner

Sluit de dag af met een culinair feest in het schitterende wijnkasteel van Bioul. Tijdens het diner krijgt u de kans om samen met de wijnbouwers te genieten van een terroirgebonden diner. Een heerlijke maaltijd, interessante gesprekken met de wijnmakers en uitstekende wijnen aan zeer schappelijke prijzen maken deze avond tot een niet te missen ervaring. Tip: de plaatsen voor het diner zijn beperkt, wacht dus niet te lang om uw plaatsje te reserveren.

Tickets

Exclusief reservatiekosten

€25per persoon

Wijnronde

€20per persoon

LUNCH

€10per persoon

Street & Winefestival

€80per persoon

Wijnronde + Diner

  • RALLY + STREET & WINEFESTIVAL + DINER
  • Bestel nu

Praktisch

RALLY

Deelnemers kunnen starten tussen 8u30 – 12u30.
afstand: 89 km – geschatte duur (zonder lunch): 6 uur 
Startpunt: Domaine de Chenoy
Adres: Rue du Chenoy 1b, 5080 La Bruyère

Tickets zijn enkel te verkrijgen in voorverkoop.
Je persoonlijke startuur zal later geregeld worden via een doodle. Vergeet je mailbox niet in het oog te houden.

STREET AND WINEFESTIVAL

13u 30 – 19u
Locatie: stadscentrum Dinant
Adres: Rue Grande 112, 5500 Dinant

Tickets zijn verkrijgbaar in voorverkoop of aan de ingang van de beurs.

Parkeren doet u best aan de citadel de Dinant waarna u met een kabelbaan kan afzakken naar het centrum.

DINER

Aperitief vanaf 19u – diner vanaf 20u
Locatie: Domaine de Bioul
Adres: Place Vaxelaire, 5537 Bioul

Tickets zijn enkel te verkrijgen in voorverkoop.

Overnachten

De wijnronde is een feest waar genieten centraal staat dus waarom maakt u er geen volledig genietweekend van? Handig als u tijdens het avondfeest een glaasje wil drinken en vooral heel erg leuk. Côtes de Sambre et Meuse is een Walhalla voor wie houdt van een streepje prachtige natuur. Overtuigd? Wij zetten enkele leuke plaatselijke hotels op een rijtje. Tip: mei is hoogseizoen in de streek, aarzel niet te lang alvorens te reserveren! Meer hotels? Neem eens een kijkje bij het toerisme kantoor van dinant.

€62.5per persoon

La Merveilleuse

€88per persoon

Les Jardins de la Molignee

€995per groep

Gîte La Micheline

€2100per groep

Gîte La Classe

Meer hotels?

Neem eens een kijkje bij het kantoor toerisme van Dinant.

Volg ons op social media!

De Wijnronde is een organisatie van:

BelgovinoHR

Met de ondersteuning van:

dinant