Cuis: Pierre Gimonnet

In het noorden van de Côte des Blancs ligt het dorpje Cuis, een premier cru. De broers Olivier en Didier runnen er het champagnebedrijf Pierre Gimonnet. Het is een vaste waarde in champagneland.

Didier Gimonnet

Slechts zelden neemt Gimonnet deel aan manifestaties als deze. Maar wanneer de poorten dan toch opengaan, ben je er hartelijk welkom.

De broers Gimonnet gaan uiterst traditioneel te werk met minutieuze aandacht voor kwaliteit. Het principe van de assemblage primeert hier: op een uitzondering na zijn alle cuvées samengesteld met wijnen uit de grand cru’s en de premier cru’s van de noordelijke Côte des Blancs.

Het verleent hen een lenige structuur waarin het aroma van gekonfijte citroen telkens terugkomt. Toch zijn het zonder uitzondering ook plezierwijnen. De moeite van het ontdekken waard.

Masterclass: “reservewijnen op fles”. Gimonnet is één van de weinige producenten die de vins de réserve op magnumfles bewaart. De broers vertellen je graag hoe ze hiermee complexe en intrigerende assemblages maken.

Tickets bestellenOp de hoogte blijven van de Wijnronde

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter