Saint-Martin-d’Ablois: Lalouelle

In de Coteaux Sud d’Épernay van de Vallée de la Marne vinden we het schilderachtig dorpje Saint-Martin-d’Ablois, omgeven door glooiende hellingen met een goeie 80 hectare wijngaarden – hoofdzakelijk beplant met pinot meunier.

30 jaar geleden nam de sympathieke en ondernemende Jean-Pierre Lalouelle het familiedomein over en begon zijn eigen champagnes te produceren. Ondertussen maakt deze Vigneron Indépendant 40,000 flessen per jaar, met een brut sans année die bestaat uit 70% meunier, een millésimé blanc de blancs, een selectie van oude champagnes onder de naam “Cuvée Confidentielle”, de “Camille Lalouelle” die gecreëerd werd door zijn oudste dochter, een zeldzame “doux” cuvée met de ironische naam “Too Much”, en een zeer gesmaakte ratafia.

Masterclass: “de geschiedenis van pinot meunier in assemblages”. Met stevige wortels in de lokale traditie én een open blik naar de toekomst is Jean-Pierre Lalouelle de ideale persoon om dit onderwerp met kennis van zaken – én veel charisma – aan te brengen.

Delen is leuk...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter