Voor de derde editie van De Wijnronde van Vlaanderen trekken we naar een van de mooiste streken van België: De Maasvallei! Dit jaar starten we in wat binnenkort de eerste grensoverschrijdende appellatie ter wereld kan worden: AOC De Maasvallei. De prachtige Maasvallei is de Levensader in dit warme en droge stukje Limburg. Het warme microklimaat en de unieke bodem zorgen ervoor dat de Maasvallei een absolute topregio is op Belgisch wijngebied. We nemen u mee langs de kronkelende paadjes en het pittoreske landschap tot in de Voerstreek. Waar we eindigen op een prachtige historische locatie met een heus avondfeest volledig in het teken van de Wagyu runderen!

Rally

De rally loopt dit jaar over een afstand van +/- 100 km. Vanuit het pittoreske witte dorpje Thorn (NL) trekken we naar Aldeneyck dat momenteel het decor is van de serie Tom en Harry op Eén. Daarna worden we ontvangen op het prachtige wijnkasteel van Genoels-Elderen. De laatste stop is in Teuven bij het sympathiekste wijndomein van Vlaanderen: Pietershof. Deelnemende wijndomeinen die de deuren speciaal openzetten voor De Wijnronde zijn:

  • Thorn
  • Aldeneyck
  • Genoels-Elderen
  • Pietershof

Wijnbeurs

Ontdek de beste Belgische wijnbouwers onder één dak op het domein van Altembrouck, House of Wagyu – Home of Mangelica! Neem uitgebreid de tijd om met de wijnbouwers die uit gans België komen. Op deze manier krijgt u een mooi overzicht van de beste wijnen die België te bieden heeft. Altembrouck biedt speciaal voor De Wijnronde een rondleiding aan in de stallen, zodat u ook alles over het overheerlijke Wagyu kan leren. Laat u verbazen door de kwaliteit van de Belgische wijnen en Wagyu runderen!

Avondfeest

Het avondfeest wordt een culinair feest met de wijnbouwers! Breng de avond door aan de tafel van een wijnbouwer en geniet van een fijn menu “uit de Maasvallei”, heerlijke streekgerechten met asperges uit Thorn, en Wagyu rund en Mangalica varken uit Altembrouck. Op deze manier komt u op een informele manier alles te weten over het reilen en zeilen in de Wijngaard.

Menu:
Voorgerecht
Gekookte ham van Mangalica van eigen land met asperges van Thorn
+++
Tussengerecht
Consommé van Wagyu
+++
Hoofdgerecht
Duet van Wagyu en Mangalica met een jus van laurier
+++
Dessert
Dessert du chef

Prijzen

  • Formule rally + beurs: €25 per persoon
  • Formule rally + beurs + avondfeest: €75 per persoon

Overnachten

Speciaal voor De Wijnronde kan u een speciaal tarief bekomen bij hotels in de buurt. Weldra meer informatie.

Bestel tickets

Op volgend rekeningnummer dienen de stortingen te gebeuren:
IBAN: BE45 4325 2345 5189

Uw naam (verplicht veld)

Uw emailadres (verplicht veld)

Aantal deelnemers (verplicht veld)

Gewenst startuur (enkel wijnronde)

Gekozen formule (verplicht veld)
Formule1 - rally en beursFormule2 - rally, beurs en avondfeest

Bijkomende info (optioneel)

Na ontvangst van uw inschrijving nemen wij contact met u op in verband met de betaling.